Afrikanske symboler og fortællinger

Afrikanske symboler og fortællinger

Unikke fortællinger 

De unikke, afrikanske wax print tekstiler emmer af klare farver, symboler og fortællinger. Og vi synes det er enormt fascinerende at dykke ned i de fortællinger og signaler, tekstilerne rummer.

Når kvinder i Afrika går i tøj af wax print tekstiler, er det ofte et redskab til at kommunikere forskellige budskaber til omverdenen. Nogle budskaber er meget direkte, mens andre er mere subtile. 

Sea shell

Hvad gemmer sig bag det blå tekstil ovenfor? Til at begynde med ser man måske den blå farve - herefter kan der dukke andre tanker frem: Er det mon muslingeskaller og havet, luftballoner og himlen eller ginkgo biloba blade i en helt anden farvekontekst? 

Der er ikke nødvendigvis kun ét svar på det. Men det er både relevant og interessant at dykke ned i symbolerne, da det kan give en bedre forståelse for den afrikanske kultur. Vores første indskydelse var muslingeskaller, og derfor har vi navngivet det Sea shell. 

Birthday

Da vi fandt dette Birthday tekstil, vidste vi med det samme, at det var særligt. En 1 års fødselsdag er noget helt særligt - særligt i Afrika, hvor spædbørnsdødeligheden stadigvæk er alt for høj. Så når barnet har levet og overlevet et helt år, indbydes der til stor fest for at fejre livet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I december havde vi besøg af en god bekendt fra Nigeria. Han fortalte, at de fødselsdage, man for alvor fejrer er når man fylder 1 år - og næste gang, når man runder 50 år.

Vi synes fødselsdagstekstilet tager sig virkelig godt ud til denne mulepose. Hvis du er interesseret i muleposer, så se også vores andre prints her.                                                                                                                                                                          

Corncob

Et andet print som vi med det samme faldt for, og som mange kunder også er vilde  med, er printet, som vi kalder Corncob.         

 

 

 

 

 

 

 

 

I Afrika symboliserer majskolben fertilitet og markens frugtbarhed. Kvinder som bærer dette tekstil i deres beklædning, kan eksempelvis kommunikere over for andre, at hun dyrker jord, sælger afgrøder eller at hun er frugtbar! Corncob har en helt fantastisk farvesammensætning, som kan lyse op, hvorend det anvendes.

Find corncob puden på shoppen her.                                                                       

Bird

Dette særlige print er ofte kendt under navnet "money has wings" eller "good fortune". Den runde cirkel symboliserer penge. Tekstilet har et budskab om at investere klogt og have styr på sin økonomi, fordi penge så let som ingenting får ben at gå på - som vi siger i Danmark - eller vinger som man siger i Afrika!

 


 

 

 

 

 

                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da vi hørte den fortælling, vidste vi med det samme, at vi ville lave et fint net til de mange indkøb. Så håber vi, at tekstilet bringer held og pengene bliver investeret fornuftigt :) Dette tekstil har vi også fundet i blå og hvid - det er simpelthen så fint.   

Flere fortællinger   

Der findes mange, mange fortællinger i tekstilerne. Med tiden bliver vi også klogere og får mere viden om de forskellige budskaber, og så bringer vi dem selvfølgelig videre til jer.

Hvis I kender nogle af symbolerne og fortællinger i de tekstiler vi har på shoppen, så giv os endelig et praj. Det vil vi blive super glade for.                                                                                                     


Ældre indlæg Nyere indlæg