Design- og inspirationstur i Nigerias hovedstad Abuja

Design- og inspirationstur i Nigerias hovedstad Abuja

Hvis man ikke er så heldig at have privat chauffør i Abuja kørende i en rimelig kedelig Ford eller Hyundai, kan man komme omkring med en Tuk Tuk - som i Nigeria hedder Keke!! De lyser op overalt i landskabet og endnu mere, når der sidder et fint nigeriansk par iført et strålende ankara outfit. Et syn for guder. 

Indimellem er det dog med livrem og seler at komme omkring i Abuja. Vi så flere Kekes komme op på to hjul, når de lige skulle dreje i et skarpt sving, eller undvige andre bilister. Men det er ikke kun i en Keke, at spændingen kan stige. 

Vi oplevede en enkelt gang, at vores chauffør i den ellers ret normale Ford, vendte bilen og kørte stik imod trafikken, da han lige havde misset en afkørsel. Tilsyneladende var det lettere for ham at køre hasarderet end at tage den næste afkørsel. Efter en del undvigelser af andre modkørende og med hjertet oppe i halsen (for vores vedkommende), fandt chaufføren afkørslen og vi kunne slappe lidt af igen. 

Spøgelsesbilister ved højlys dag sker nok en anelse oftere i Nigeria end i Danmark! 

Selvom der er mange biler og dertilhørende bilos i Abuja, så begynder der efterhånden at komme fokus forurening, bæredygtighedog og klimaforandringer. Klimaforandringerne kommer til at spille en afgørende rolle i Nigeria, og vi var med til en premiere om emnet. Dokumentaren hedder Swallow: Food security in Nigeria's changing climate. 

Dokumentaren kan varmt anbefales. Den er velproduceret, har mange interessante vinkler, og man får et godt indblik i Nigerias kultur og udfordringer igennem vidende mennesker og meget flotte billeder. Desværre er det kun trailoren, der er tilgængelig, men her får du et kort indblik i, hvilke udfordringer og muligheder der er i Nigeria LINK


Ældre indlæg Nyere indlæg