Grafiske og farverige tekstiler i Afrika

Grafiske og farverige tekstiler i Afrika

Efter flere dages søgen i Abuja fandt vi Madam Biola, hendes datter og assistent, som har et stort udvalg af tekstiler i god kvalitet. Ja, for som det er med alt, kommer kvalitet i forskellige udgaver, især inden for wax print eller det som i Nigeria kaldes Ankara.

Det har taget os en del tid at researche på, hvilke slags tekstiler vi gerne vil arbejde med, hvilke brands og virksomheder der producerer Ankara, og hvilken slags kvalitet, der lever op til vores forventninger. 

Inden turen til Nigeria var vi i Paris og tale med en stor virksomhed, som både forhandler forskellige brands og selv producerer. Det er faktisk lidt af et vildnis. Du kan læse mere om historien bag wax prints her LINK 

Nu køber vi tekstiler i Afrika, lige nu er det Abuja, og vi kan heldigvis skrive sammen med kvinderne her og bestille det vi gerne vil have. Det giver en god mavefornemmelse at vide, hvem det er vi handler med, og at vi støtter disse kvinder gennem direkte køb hos dem. 

Da vi er newcomers på wax print markedet, har vi lavet vaskeprøver på alt vi har købt for at se, hvad det kan holde til, hvordan det ser ud efter vask, og om farven smitter af. 

Heldigvis er vi blevet positivt overrasket. Vi kan med sindsro sige, at alt vi har på webshoppen kan vaskes på 30° og at farven holder. Vi anbefaler, at man vasker separat i hånden eller på finvask. 

 

 


Nyere indlæg