Teamet

Teamet

Bag mumutane står vi, Line og Maria, som sammen har grundlagt virksomheden, mumutane. Vi har forskellige baggrunde, som komplementerer hinanden så fint og danner et rigtig godt grundlag for at skabe et interessant brand med noget på hjertet.

Nedenfor kan du læse lidt mere om os begge.  

mumutane Maria Kastrup Schwarz Lausten Line Dalby Gundersen

Maria Kastrup Lausten, Cand. merc i Marketing, Business & Social Sciences, Aarhus Universitet.

Jeg er uddannet i detailbranchen med fokus på tekstil, trends og mode. I den forbindelse fik jeg særlig interesse for at arbejde metodisk med at skabe gode kundeoplevelser, digitalt såvel som i det fysiske rum.

Efterfølgende læste jeg videre og tog en bachelor i Erhvervsøkonomi og Bæredygtighed, samt en kandidat i Marketing på Business & Social Sciences ved Aarhus Universitet. 

Efter flere år i en stor international virksomhed, kunne jeg mærke, at min gamle drøm om at blive selvstændig for alvor rørte på sig. Tanken om at skabe noget fra bunden af og opbygge noget, som skaber værdi for andre, var tilpas lokkende til at jeg turde tage springet. 

I min familie har vi gennem mange år opbygget en del relationer og forbindelser til Afrika - særligt Nigeria. Det har været en vigtig inspirationskilde til at skabe mumutane, som er min personlige drøm og ambition om at skabe et brand inden for interiør og livsstil, der forbinder den afrikanske tradition for farver, mønstre og prints med den nordiske design -og modetradition. Jeg tror, at i mødet mellem forskellige kulturer opstår der nye interessante udtryk og aftryk, som skaber masser af glæde og værdi. 

At vi samtidig har en stærk ambition om at skabe arbejdspladser og dermed bedre levevilkår i Afrika, er ikke bare en bonus, men en grundlæggende værdi i mumutane, som vi også håber vores kunder sætter pris på.

 

Line Dalby Gundersen, Designer MA, Designskolen i Kolding.

Jeg er uddannet Designer MA fra Designskolen i Kolding. Jeg har de sidste 12 år arbejdet selvstændig med rum og grafisk design. En af de ting som motiverer og fascinerer mig mest som designer er, at jeg får mulighed for at udfordre den sædvanlige måde at gøre tingene på. Jeg motiveres af at designe et produkt, som rykker forbrugerens grænser og viser dem alternative muligheder, som stadig og endda endnu mere opfylder deres forventninger og behov i både funktionalitet og æstetik. 

Et centralt ord i mit arbejde er ligeledes bæredygtighed. For mig vægter tilblivelsen, produktionen og de mennesker, som er involverede lige så meget som det færdige produkt, forbrugeren og produktets fortsatte levetid. Som designer er jeg nemlig heldig at have mulighed for at gøre en reel forskel for både mennesker og miljø, ved at designe produkter som tager højde for bæredygtighed fra vugge til grav.

Som designansvarlig i vores firma, har jeg mulighed for at gøre en forskel, ved at generere beskæftigelse til primært unge kvinder i Afrika. Samtidig er det utrolig berigende at dykke ned i en fascinerende afrikansk kultur og arbejde tværkulturelt ved at designe produkter, som kombinerer stolte afrikanske traditioner med et nordiske designudtryk. Jeg håber gennem vores produkter at kunne berige den nordiske kultur med nogle af Afrikas fascinerende traditioner - og ikke mindst vise, at Afrika har rigtig meget at byde på.