Maria Kastrup Lausten

Maria Kastrup Lausten, Cand. merc i Marketing, Business & Social Sciences, Aarhus Universitet.

Jeg er uddannet i detailbranchen med fokus på tekstil, trends og mode. I den forbindelse fik jeg særlig interesse for at arbejde metodisk med at skabe gode kundeoplevelser, digitalt såvel som i det fysiske rum.

Efterfølgende læste jeg videre og tog en bachelor i Erhvervsøkonomi og Bæredygtighed, samt en kandidat i Marketing på Business & Social Sciences ved Aarhus Universitet. 

Efter flere år i en stor international virksomhed, kunne jeg mærke, at min gamle drøm om at blive selvstændig for alvor rørte på sig. Tanken om at skabe noget fra bunden af og opbygge noget, som skaber værdi for andre, var tilpas lokkende til at jeg turde tage springet. 

I min familie har vi gennem mange år opbygget en del relationer og forbindelser til Afrika - særligt Nigeria. Det har været en vigtig inspirationskilde til at skabe mumutane, som er min personlige drøm og ambition om at skabe et brand inden for interiør og livsstil, der forbinder den afrikanske tradition for farver, mønstre og prints med den nordiske design -og modetradition. Jeg tror, at i mødet mellem forskellige kulturer opstår der nye interessante udtryk og aftryk, som skaber masser af glæde og værdi. 

At vi samtidig har en stærk ambition om at skabe arbejdspladser og dermed bedre levevilkår i Afrika, er ikke bare en bonus, men en grundlæggende værdi i mumutane, som vi også håber vores kunder sætter pris på.