Journal

Bæredygtig bolig

Bæredygtig bolig

Tanja Gotthardsen har en stor passion for æstetik, genbrug og bæredygtighed. I et samarbejde med mumutane har hun netop indviet kategorien 'bæredygtig bolig' på sin blog Secondhand First med et skriv om bl.a os og hvad vi står for. Tanja er virkelig en sej kvinde med en høj integritet og masser af viden, som hun flittigt deler ud af via sin blog og Instagram @tanjagotthardsen  Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Tanja, og vi er stolte at kunne dele artiklen med jer her.

Læs hele artiklen →


Made in Africa

Made in Africa

Vi vil gerne være med til at give arbejde til ekstra hænder. Det er faktisk én af vores grundlæggende værdier i mumutane. Vi har nu modtaget den første sending af produkter fra Nigeria og vi er super tilfredse. Vores forventninger til både tekstilerne, produkterne og kvaliteten blev fuldt ud indfriet fra Abimbola og hendes team, og vi håber på et godt samarbejde fremadrettet, hvor vi kommer til at lære hinanden endnu bedre at kende. Læs lidt mere om processen bag lige her.  

Læs hele artiklen →


Symboler og fortællinger

Symboler og fortællinger

De unikke, afrikanske wax print tekstiler emmer af klare farver, symboler og fortællinger. I Afrika er tekstilerne ofte et redskab til give budskaber videre og kommunikere til omverdenen. Nogle budskaber er mere eller mindre direkte andre er mere subtile. Vi kommer med nogle eksempler på symboler og fortællinger i nogle udvalgte afrikanske tekstiler her. Kender du til flere andre fortællinger, så giv os endelig et praj!  

Læs hele artiklen →


Innovative og bæredygtige løsninger

Innovative og bæredygtige løsninger

Vi blev super begejstrede, da vi i efteråret blev inviteret ud til Kvadrats hovedkontor i Ebeltoft for at tage en snak om bæredygtighed og tekstiler. Siden grundlæggelsen af Kvadrat i 1968 har virksomheden haft et stærkt fokus på en høj kvalitet og minimering af det miljømæssige aftryk i alle processer såsom design, produktion og levering. Kvadrat anerkender i høj grad, at der konstant er brug for at gentænke produkter og processer og finde nye innovative og bæredygtige løsninger på nutidens udfordringer. Læs mere om modeindustriens udfordringer og nye mulige metoder her.   

Læs hele artiklen →

Nyere artikler