Brandet

Hvem er vi

mumutane er et livsstilsbrand funderet i ønsket om at forene det bedste fra to verdener og samtidig være med til at støtte op om den positive udvikling, som Afrika er i.

Vi kombinerer enkeltheden i dansk design med en farverig afrikansk æstetik. Vores produkter er designet i Danmark og syet i traditionel afrikansk waxprint tekstil LINK. Denne kombination skaber unikke livsstilsprodukter, som giver et personligt udtryk i både interiør og modetilbehør.

Vi bestræber os på at være bæredygtige i både miljømæssige og socialøkonomiske henseender. Vi køber vores tekstiler lokalt i Afrika frem for hos store tekstilvirksomheder. Ideen med det er, at reducere tekstilspild og samtidig støtte den lokale udvikling. 

Det betyder, at de fleste af vores tekstiler er rest- eller overskudstekstiler, og at vi kun kan købe en begrænset mængde af hvert stykke tekstil. Vores produkter designes efter tekstilernes muligheder, og derfor vil vores udvalg af produkter variere løbende både i antal, men også design.

Kvalitet

Vi indkøber tekstiler fra Afrika, overvejende Nigeria. Vi udvælger tekstilerne med omhu, så vi får den rette kvalitet og det rigtige designmæssige udtryk. Vi har bl.a. lavet vaskeprøver på alt, vi har købt for at se, hvad det kan holde til, hvordan det ser ud efter vask, og om farven smitter af. Derfor ved vi også, at alle tekstiler kan vaskes på 30 grader og farven holder. Vi anbefaler, at man vasker separat i hånden eller på finvask. 

Vi bruger lang tid på at finde de rette leverandører for at sikre den rigtige kvalitet. Det er vigtigt for os at kende vores samarbejdspartnere og sikre at de får en fair og ærlig økonomisk gevinst for deres arbejde og samarbejde med os.

Bæredygtighed

Vi køber vores tekstiler lokalt i Afrika. Lige nu sidder vi selv og designer og syr alle produkter. På sigt er vores mission at skabe en bæredygtig, lokal produktion i Afrika under gode arbejdsforhold og vilkår.

De næste måneder klør vi på og håber, at I tager godt imod produkterne, så vi sammen kan skabe arbejdspladser og håb om en bedre fremtid for unge i Afrika. For uden jer kan det selvsagt ikke lade sig gøre.

Navn

Navnet mumutane er en sammentrækning af to ord mu mutane. Det er fra stammesproget Hausa, som tales af en tredjedel af alle i Nigeria, og betyder ’vi mennesker’. Filosofien bag mumutane er, at vi mennesker samarbejder og skaber muligheder for hinanden på tværs af kulturer og landegrænser.

På den måde eksisterer der en indbyrdes afhængighed mellem os for at vi kan skabe gode vilkår for alle.